Gratinerad Rigatoni med fyra ostar

Rigatoni Quattro Formaggi

Ingredienser:

  • 400 g Barilla Rigatoni
  • 5 dl grädde
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 75 g Gorgonzola i 1×1 cm bitar
  • 75 g Parmesan, riven
  • 75 g Talleggio i 1×3 cm bitar
  • 75 g Provolone i 1×3 cm bitar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 240ºC grillvärme.
  2. Koka Rigatonin enligt anvisningar på paketet.
  3. Värm grädden i en stekpanna, vispa ner salt och peppar.
  4. Koka upp grädden och låt den reduceras till hälften genom att låta den koka på medelvärme.
  5. Blanda ner pastan i grädden.
  6. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Talleggio och Provolone, spar lite till gratinering.
  7. Rör tills osten smälter.
  8. Lägg upp pastan i portionsskålar.
  9. Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med Parmesan.
  10. Gratinera i ugnen tills den osten smält och blivit gyllenbrun, cirka 5-7 minuter.

Tips:
Det går givetvis även utmärkt att tillaga denna rätt i en stor ugnsform!
Om det skulle vara svårt att hitta Provoloneost och Talleggio kan dessa ersättas med ostar
efter eget tycke som har likvärdig karaktär och konsistens, exempelvis Edamer och Brie

Receptbidrag:

  • Barilla


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän