Rigatoni Quattro Formaggi
Ingredienser:
- 400 g Barilla Rigatoni
- 5 dl grädde
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1 krm salt
- 75 g Gorgonzola i 1×1 cm bitar
- 75 g Parmesan, riven
- 75 g Talleggio i 1×3 cm bitar
- 75 g Provolone i 1×3 cm bitar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 240ºC grillvärme.
- Koka Rigatonin enligt anvisningar på paketet.
- Värm grädden i en stekpanna, vispa ner salt och peppar.
- Koka upp grädden och låt den reduceras till hälften genom att låta den koka på medelvärme.
- Blanda ner pastan i grädden.
- Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Talleggio och Provolone, spar lite till gratinering.
- Rör tills osten smälter.
- Lägg upp pastan i portionsskålar.
- Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med Parmesan.
- Gratinera i ugnen tills den osten smält och blivit gyllenbrun, cirka 5-7 minuter.
Tips:
Det går givetvis även utmärkt att tillaga denna rätt i en stor ugnsform!
Om det skulle vara svårt att hitta Provoloneost och Talleggio kan dessa ersättas med ostar
efter eget tycke som har likvärdig karaktär och konsistens, exempelvis Edamer och Brie
Receptbidrag:
- Barilla
Veckas pasta recept som skall tillagas i Förkväll.Gratinerad Rigatoni med fyra ostar
http://ow.ly/1cVbm #middag #svpt
This comment was originally posted on Twitter
Oh, nice! RT @ninasmat: Veckas pasta recept som skall tillagas i Förkväll. Gratinerad Rigatoni med fyra ostar: http://ow.ly/1cVbm
This comment was originally posted on Twitter
Oh, nice! RT @ninasmat: Veckas pasta recept som skall tillagas i Förkväll. Gratinerad Rigatoni med fyra ostar: http://ow.ly/1cVbm
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter