- 1 kg lammfärs
- 3 ägg
- 4-5 vitlöksklyftor
- 2- 2 ½ msk torkad timjan
- salt
- peppar
- 150 g fetaost
- ca 16 oliver
Till servering:
- Sallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°.
- Hacka oliverna.
- Blanda samman lammfärs, ägg, timjan, pressad vitlök och dom hackade oliverna.
- Krydda färsen med salt och nymalen svartpeppar.
- Skär fetaosten i sockerbitsstora bitar. Rulla färsen till 16 stora bollar.
- Tryck fast en bit ost i varje boll och forma dem till runda och fina biffar.
- Stek biffarna ljust bruna runt om i smör i stekpanna.
- Lägg biffarna i en ugnssäker och låt bullarna steka klart i 10- 15 minuter.
Serveringsips:
Servera med en sallad.
Lämna ett svar