En enkel gräddglass med smak av hallon med hela hallon i smeten.
Antal personer: 4
Laktosfritt: nej
Svårighetsgrad: lätt
Tid: 15 minuter arbete+ tid i frysen
Ingredienser:
- 3 dl grädde
- 3 ägg
- 2 msk agave sirap
- 4 tsk *hallonpulver
- ca 1 dl frysta hallon
Gör så här:
- Vispa grädden tillsätt äggen, agave sirap (har du ej agave sirap så kan man ta ca 0,5 dl florsocker) och hallonpulver.
- Tillsätt 1 dl frysta hallon och rör ihop
I glassmaskin:
- Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 20 minuter.
- Lägg upp glassen i en plastburk med lock och låt vila i frysen i ca 1 timmar, vi använde en *Gourmet miniform för att få lagom stora portioner.
Utan glassmaskin:
- Häll smeten i en form av valfri sort, portionsstorlek eller en plastburk.
- Ställ in i frysen.
- Rör om efter ca 1 timmar.
- Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
Upptining:
- Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering.
*Köp i vår butik på Ninasmat.se
Gillar er old-school look, och blir lite nyfiken på den här agavesirapen ni tillför glassen. Är det för smak, eller för konsistens? Har aldrig provat på att stoppa sådan i glassen… Antar att ni har den i webbshopen?
Agavesirap är ett sötningsmedel. Vi har köpt våran flaska på Ica maxi, men har även sett den hos Coop. Så vi tillsätter sirapen för sötman. /Nina