Hamburgerbröd

Lätta att göra. Bara att frysa in så har man ett snabbt mellanmål

Ingredienser:

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • ½ dl olja
  • 1½ tsk salt
  • 2 msk sirap eller honung
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 11-12 dl mjöl

Gör så här:

  1. Värm mjölken till 37°.
  2. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken.
  3. Tillsätt resten av mjölken, fett, salt, sirap eller honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
  4. Spara lite av mjölet till utbakningen.
  5. Arbeta ihop degen.
  6. Jäs degen övertäckt ca 30 min.
  7. Därefter knådas degen lätt och formas till en rulle.
  8. Dela den i 16 bitar. Forma dem till platta runda bullar, ca 12 cm i diameter.
  9. Lägg dem på plåtar och jäs dem under bakduk ca 30 min.
  10. Gräddas i mitten av ugnen 10-12 min i 225°.
  11. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Etiketter:


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän