Lätta att göra. Bara att frysa in så har man ett snabbt mellanmål
Ingredienser:
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- ½ dl olja
- 1½ tsk salt
- 2 msk sirap eller honung
- 2 dl grahamsmjöl
- 11-12 dl mjöl
Gör så här:
- Värm mjölken till 37°.
- Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken.
- Tillsätt resten av mjölken, fett, salt, sirap eller honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
- Spara lite av mjölet till utbakningen.
- Arbeta ihop degen.
- Jäs degen övertäckt ca 30 min.
- Därefter knådas degen lätt och formas till en rulle.
- Dela den i 16 bitar. Forma dem till platta runda bullar, ca 12 cm i diameter.
- Lägg dem på plåtar och jäs dem under bakduk ca 30 min.
- Gräddas i mitten av ugnen 10-12 min i 225°.
- Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Lämna ett svar