Hemmagjord vaniljglass

Varje sked är en njutning. Man vill bara ha mer.

Ingredienser:

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • ½ dl florsocker
  • 3 krm äkta ekologiskt vaniljpulver, Bourbon

Gör så här:

  1. Vispa grädden i en bunke.
  2. Vispa äggen, vaniljsockret och florsockret i en skål för sig.
  3. Rör ner äggsmeten i grädden.
  4. Häll smeten i en briochette silikonform, plastburk med lock eller fördela smeten i roliga formar.
  5. Ställ in i frysen.
  6. Låt stå i frysen 4 timmar eller mer.
  7. Ta fram o låt stå ute en liten stund innan servering.
  8. Har du en glassmaskin så kör du glassen i den ca 30 minuter och sen fördelar du smeten i en briochette silikonform  och fryser in ca 2 timmar.

 

Etiketter: , ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän