- 300 g Quorn Bitar
- 1 msk olivolja
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 nyp salt
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk soja
- 1 msk chipotle tabsco
- 2 msk olivolja
- 2 msk timjan
- ½ citon, juice och rivet skal
- 200 g blomkål, i mindre bitar
- 2 röd paprika, skuren i mindre bitar
- 1 fänkål, klyftad
- 2 msk olivolja
- 1 tsk svartpeppar
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 gul lök, finhackad
- 1 pkt saffran
- 2 tomater, i kuber
- ½ msk grönsaksbuljong
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 7 dl hirs, kokt ca 2 dl okokt
- 2 dl gröna ärtor
- 200 g fårost
- 1 dl mandel, rostad
Gör så här:
- Tina Quorn Bitarna.
- Använd 2 skålar och blanda tomatpuré, vinäger, soja och chipotle tabasco i en av skålarna.
- Blanda timjan, olivolja, rivet citronskal och juice, salt och peppar i den andra.
- Dela upp Quorn Bitarna i tre högar och lägg två av dem i marinaderna.
- Blanda väl och låt bitarna dra åt sig smakerna.
- Hetta olivolja i stekpanna, tillsätt fänkålsfröna och rosta dem lätt.
- Tillsätt därefter den tredje delen Quorn Bitar som saltas och peppras och därefter steks gyllenbruna.
- Lägg fänkåls-Quorn Bitarna åt sidan.
- Hetta upp olivolja och stek Quorn Bitarna med tomatpuré tills de får färg, ställ åt sidan.
- Hetta därefter upp olivolja och stek Quorn Bitarna med timjan tills de får färg, ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg paprika, blomkål och fänkål på en plåt, ringla över olivolja, salt och peppar.
- Rosta i ugnen 25-30 minuter.
- Hetta upp olivolja i en panna.
- Fräs vitlök och gul lök mjuka, tillsätt saffran, tomater, grönsaksbuljong, rör runt och tillsätt därefter det vita vinet och gröna ärtor.
- Koka upp och sjud 5 minuter.
- Tillsätt den kokta hirsen och blanda runt den väl.
- När grönsakerna är klara i ugnen, blanda dem med hirs på ett stort vackert fat.
- Strö över Quorn Bitarna med de olika smakerna och till sist fårost och rostad mandel.
- Ringla över lite olivolja och några varv med svartpepparkvarnen.
Tips:
För att förenkla receptet kan man välja att marinera alla Quorn Bitar i en av marinaderna.
Receptbidrag: Quorn
Lämna ett svar