Jordgubbsmousse med blåbärsflan

Jordgubbsmousse med blåbärsflan


En raw food inspirerad efterrätt som är nyttig med naturliga råvaror

Ingredienser:

Flan:

  • 225g frysta blåbär
  • 8 torkade aprikoser
  • ½ stor banan

Mousse:

  • 200 g rensade och sköljda jordgubbar
  • 1 avokado
  • ½ vaniljstång (en hel bit)
  • 2 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • ½ banan

Gör så här:

Flan:

  1. Låt aprikoserna i en skål med vatten i cirka 30 minuter.
  2. Mixa frysta blåbär, de blötlagda aprikoserna o bananen till en slät kräm.
  3. Häll ut krämen på en vaxad bakplåtspapper, bred ut smeten rätt tunt o torka i ugnen.
  4. På låg temperatur, under 50 grader öppna ugnsluckan då och då för att få ut fukten men har ni som vi en äldre ugn så körde vi på den lägsta temperaturen med ugnsluckan lite öppen hela tiden.
  5. Kolla gärna temperaturen i ugnen med en digital stek termometer.
  6. Efter 15-18 timmar så är den torr och mjuk.
  7. Skär ut små flan med hjälp av en pepparkaksform och en kniv.

Mousse:

  1. Alla ingredienser mixas till en mousse.
  2. Servera i små glas o ett snyggt flan till.

Tips & trix:

  • Flanen är goda till en kula glass, om det blir några över.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän