Insalata di Tortellini con prosciutto e salsa di melone
Det här är en lätt pastarätt som passar utmärkt på sommarbuffén eller till picknicken. Den går att äta som den är men går lika bra att kombinera med grillat.
Ingredienser:
- 250 g Barilla Tortellini Prosciutto Crudo
- 250 g mozzarella
- 200 g körsbärstomater, delade i kvartar
- 1 nätmelon
- 10-15 blad basilika
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar
- 3 msk olivolja
Dressing:
- ½ citron, saften
- 3 msk olivolja
- 1 nypa flingsalt
Gör så här:
- Koka tortellinin och kyl ner direkt i en bunke med kallt vatten.
- Riv mozzarellan i 2×2 cm stora bitar.
- Dela melonen, kärna ur och kula med hjälp av en tesked ut det mest av köttet.
- Spara resterna till dressingen.
- Vänd runt tortellini, tomater, melonkulor, mozzarella, basilika, olja, salt och peppar.
Dressing:
- Ta resterna av melonen och skrapa bort resterande fruktkött.
- Lägg i en bunke tillsammans med citronsaft, flingsalt och olivolja.
- Mixa med stavmixer.
- Lägg i lite av salsan i salladen och vänd runt.
- Servera resten vid sidan.
- Garnera salladen med basilikablad.
Serveringstips:
- Servera med en helgrillad biff och grillade zucchini- och aubergineskivor!
Receptbidrag:
- Barilla