Kalvrullader med pesto och parmaskinka

Involtini al pesto

Ingredienser:

  • 800 g kalvinnanlår i skivor à 100 g
  • 2 msk Barilla Pesto alla Genovese
  • 8 skivor Prosciutto di Parma
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk smör
  • 3 msk mörk kalvfond
  • 3 dl torrt vitt vin

Gör så här:

  1. Banka ut kalvskivorna till dubbel storlek.
  2. Ta en skiva kalvkött och bre på pesto i ett tunt lager.
  3. Lägg en skiva prosciutto över.
  4. Rulla ihop löst till små paket.
  5. Stick in ett grillspett av trä eller tandpetare så att paketen håller ihop.
  6. Häll vetemjölet på en tallrik och doppa kalvpaketen i mjöl på båda sidor.
  7. Värm en stekpanna, smält smöret i pannan.
  8. Stek knytena i 3 minuter tills ytan är gyllenbrun.
  9. Häll ner kalvfonden i den stekpanna du använt till köttet och tillsätt det vita vinet.
  10. Låt sjuda under lock i 6-7 minuter.

Serveringstips:

  • Servera med en parmesangratinerad potatispuré eller en enkel ruccolasallad med olivolja och grova bitar av parmesan

Receptbidrag:

  • Barilla
Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän