Kantarellpasta med rökt sidfläsk

Ingredienser:

Kantarellpasta med rökt sidfläsk

  • 400 g Barilla Tagliatelle
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st schalottenlök
  • 200 g kantareller, rensade
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dl grädde ( laktosfri)
  • salt
  • peppar
  • persilja, hackad

Gör så här:

  1. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka Tagliatellen enligt instruktionerna på paketet.
  2. Hetta upp en stor panna under tiden, tärna fläsket och bryn på medelhög värme tills det är knaprigt.
  3. Hacka vitlök och schalottenlök och låt fräsa med i någon minut.
  4. Lägg i kantareller och stek några minuter.
  5. Slå på vinet, låt det koka upp och häll sedan i grädde.
  6. Reducera ner såsen lite och smaka av med salt och peppar.
  7. Slå av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen, tillsätt hackad persilja och servera direkt.

Receptbidrag och bild

  • Barilla


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän