Kiviks äppelvin

Njuter av ett riktigt gott halvtorrt äppelvin.
God eftersmak.
Denna kommer nog köpas hem många gånger i sommar, när man vill njuta av ett glas vin eller till kvällar då man grillar fisk eller kyckling. Mycket gott!

Kiviks Musteri och äpplen har en naturlig koppling.
I fyra generationer har äppelodlingarna på Österlen varit basen för musteriets tillverkning.
Här tillverkas allt från must till cider och fruktviner.

Äppelvinet får efter jäsningsprocessen, som tar 3-4 veckor, lagras på ståltankar inne i Kiviks Musteris vinhus.
Ståltankarna + en låg och jämn temperatur, bidrar till att bevara den friska och goda äppelsmaken.

Vi på Ninasmat ger betyget:
4,5/5

Kommentar:
Äppeldoften går inte att ta miste på och vinet påminner nästan om cider, lättdrucket.

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän