Kladdmuffins Kladdkaka-LCHF

Passar bra om man undviker socker
Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 100g Riktigt smör
  • ½ krm äkta vanilj (ren)
  • ¾ dl grädde
  • 100g mörk choklad (högprocentig)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa äggen, så fluffigt det går.
  3. Smält smöret och bryt ner chokladen i, rör tills chokladen smält.
  4. Vispa ner grädden i äggsmeten och vaniljen, tillsätt chokladsmeten och vispa tills det blandas ordentligt.
  5. Häll upp i muffinsformar ca:12 st, fyll till hälften (aluminium) och grädda 6-8 min.
  6. Låt svalna kallt, gärna ett par timmar, vill man stoppa dom i frysen går det alldeles utmärkt och är en perfekt kaka att ta med när man ska åka nånstans.

Serveringstips:

  • Servera gärna med en stor klick grädde o hallon.
  • Vi på Ninasmat serverade en klick vanilj kesella (1 burk lättkessella, 1-2 krm vanilj o lite honung) till, (följer man LHCH diet rekommenderar vi att servera klickgrädde o hallon).

Receptbidrag:

  • Marie Lidén
Etiketter: , ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän