Passar bra om man undviker socker
Ingredienser:
- 2 ägg
- 100g Riktigt smör
- ½ krm äkta vanilj (ren)
- ¾ dl grädde
- 100g mörk choklad (högprocentig)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa äggen, så fluffigt det går.
- Smält smöret och bryt ner chokladen i, rör tills chokladen smält.
- Vispa ner grädden i äggsmeten och vaniljen, tillsätt chokladsmeten och vispa tills det blandas ordentligt.
- Häll upp i muffinsformar ca:12 st, fyll till hälften (aluminium) och grädda 6-8 min.
- Låt svalna kallt, gärna ett par timmar, vill man stoppa dom i frysen går det alldeles utmärkt och är en perfekt kaka att ta med när man ska åka nånstans.
Serveringstips:
- Servera gärna med en stor klick grädde o hallon.
- Vi på Ninasmat serverade en klick vanilj kesella (1 burk lättkessella, 1-2 krm vanilj o lite honung) till, (följer man LHCH diet rekommenderar vi att servera klickgrädde o hallon).
Receptbidrag:
- Marie Lidén