Kokos och körsbärskaka med körsbärsgrädde

Saftig kaka med kokos och körsbär.

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl mörk muscovadoråsocker
  • 75 gram smör
  • 1 dl körsbärssirap
  • 1 tsk Bourbon äkta vaniljpulver
  • 2 dl kokos
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram din form
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i någon minut.
  4. Smält smöret, häll smör och körsbärssirapen i äggsmeten.
  5. Blanda mjöl, kokos, bakpulver, salt och vaniljpulver och vänd ner i smeten.
  6. Häll kaksmeten i formen.
  7. Ställ in kakan i ugnens nedre del.
  8. Grädda i cirka 35-45 minuter eller tills kakan släpper från kanterna och känns torr när du sticker en baksticka i den.
  9. Ta ut kakan och låt del svalna.
  10. Servera med lättvispad grädde som du smaksatt med lite körsbärssirap, smaka av hur mycket smak du vill ha på grädden.


Tips & trix:

Har du en vanlig sockerkaksform?
Smörj en sockerkaksform och strö kokos på kanterna.

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän