Saftig kaka med kokos och körsbär.
Ingredienser:
- 2 ägg
- 2 dl mörk muscovadoråsocker
- 75 gram smör
- 1 dl körsbärssirap
- 1 tsk Bourbon äkta vaniljpulver
- 2 dl kokos
- 3 dl siktat dinkelmjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram din form
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i någon minut.
- Smält smöret, häll smör och körsbärssirapen i äggsmeten.
- Blanda mjöl, kokos, bakpulver, salt och vaniljpulver och vänd ner i smeten.
- Häll kaksmeten i formen.
- Ställ in kakan i ugnens nedre del.
- Grädda i cirka 35-45 minuter eller tills kakan släpper från kanterna och känns torr när du sticker en baksticka i den.
- Ta ut kakan och låt del svalna.
- Servera med lättvispad grädde som du smaksatt med lite körsbärssirap, smaka av hur mycket smak du vill ha på grädden.
Tips & trix:
Har du en vanlig sockerkaksform?
Smörj en sockerkaksform och strö kokos på kanterna.
Lämna ett svar