Köttfärssås med svamp i Crock-pot

I helgen så blev det köttfärssås i vår Crock-Pot, så smakrik och saftig.

Ingredienser:

  • 2 msk olivolja
  • 800 gram nötfärs
  • 2st burk krossade tomater, á 400 gram
  • 3 st tärningar ekologisk grönsaksbuljong, löses i 1 dl vatten varmt vatten
  • 2 st finhackade gula lökar
  • 6 st färska vitlöksklyftor, pressade eller i skivor
  • 1 msk torkad basilika
  • ½ msk torkad oregano
  • ½ msk salt
  • ca 10 st stänk med tabasco
  • 1/2 – 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 2 dl torkad svamp (vi hade trattkantareller)

Gör så här:

  1. Blanda allting i en stor bunke och rör runt.
  2. Se till att köttfärsen ”smulas” sönder så inte allt för stora klumpar finns kvar.
  3. Häll i köttfärsröran i grytan.
  4. Ställ grytan i basenheten (om den inte redan står där) Sätt på locket och slå på värmen på låg och ställ in tiden på 7 timmar.
  5. Nu sköter den sig själv.

 Serveringstips:
Vi serverade köttfärssåsen med en vitkålssallad och lite quinoa.

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän