I helgen så blev det köttfärssås i vår Crock-Pot, så smakrik och saftig.
Ingredienser:
- 2 msk olivolja
- 800 gram nötfärs
- 2st burk krossade tomater, á 400 gram
- 3 st tärningar ekologisk grönsaksbuljong, löses i 1 dl vatten varmt vatten
- 2 st finhackade gula lökar
- 6 st färska vitlöksklyftor, pressade eller i skivor
- 1 msk torkad basilika
- ½ msk torkad oregano
- ½ msk salt
- ca 10 st stänk med tabasco
- 1/2 – 1 msk grovmalen svartpeppar
- 2 dl torkad svamp (vi hade trattkantareller)
Gör så här:
- Blanda allting i en stor bunke och rör runt.
- Se till att köttfärsen ”smulas” sönder så inte allt för stora klumpar finns kvar.
- Häll i köttfärsröran i grytan.
- Ställ grytan i basenheten (om den inte redan står där) Sätt på locket och slå på värmen på låg och ställ in tiden på 7 timmar.
- Nu sköter den sig själv.
Serveringstips:
Vi serverade köttfärssåsen med en vitkålssallad och lite quinoa.
Lämna ett svar