Ingredienser:
- 8 kycklingfiléer
- 8 träspett
- salt och peppar
- 2 1/2 dl soya
- 1 msk sesamolja
- ca 1 dl apelsin- och limesaft
- skalet från en 1/2 apelsin
- skalet från 1 lime
- 3 dl honung
- 1/2 spansk peppar eller 1/2 msk chilipulver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 citrongräs (kan uteslutas)
- 1 kanelstång
- 1/2 msk fänkålsfrö
- 1/2 msk hel anis
- 1 msk maizena utrört i lite vatten
- 1/2 dl sesamfrön
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i lite olja i en stekpanna.
- Salta och peppra.
- Trä upp de stekta kycklingbitarna på spetten.
- Dela den spanska pepparn, tag ut kärnhuset och skär bort de vita skiljeväggarna, finhacka.
- Skär bort det torra på citrongräset och krossa resten med baksidan av en kniv.
- Skiva vitlöksklyftan.
- Koka upp ingredienserna i en kastrull och red sedan av marinaden med maizenan utrörd i lite vatten.
- Rosta sesamfröna i en torr, varm stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg.
- Rulla kycklingspetten i marinaden och lägg upp på ett fat.
- Strö över de rostade sesamfröna.
Lämna ett svar