Härligt mör och smakrik blev kycklingfiléerna som fick lagas långsamt i Crock-Poten.
Ingredienser:
- 1000 g kycklingfile
- 3 morötter
- ½ liten purjolök
- 25 g färsk ingefära
- 2 msk rapsolja
- 2 vitlöksklyftor
- 200 g hela pärltomater
- 1 tsk koriander
- 1 tsk spiskummin
- 2 tsk havssalt
- 2 krm svartpeppar
- 2 dl kycklingbuljong
Gör så här:
- Börja med att skala och skiva morötterna, vi använde mandolinen.
- Skala och skiva purjolök, ingefära och vitlök.
- Blanda grönsakerna i en skål med oljan
- Häll över i stengodsgrytan.
- Häll över dom hela sköljda tomaterna.
- Krydda kycklingen men koriander, spiskummin, salt och peppar.
- Lägg kycklingfiléerna på grönsakerna i grytan och höll över kycklingbuljongen.
- Sätt på locket och starta på (I) låg inställning och ställ klockan på 5 timmar.
Det finns ingen väska angiven i receptet. Ska det verkligen vara så?? Jag gjorde den igår och tillsatte ca 1 dl kycklingbuljong och ändå var det för lite vätska…
Smaken var bra, men nästa gång blir det 1 dl buljong +1 dl vitt vin i.
Det finns ingen väska angiven i receptet. Ska det verkligen vara så?? Jag gjorde den häromdagen och tillsatte ca 1 dl kycklingbuljong och ändå var det för lite vätska…
Smaken var bra, men nästa gång blir det buljong + vitt vin i.
Hej Gunnar,
Ursäkta vi som missat visst skall det vara vätska vi hade 2dl kycklingbuljong i receptet.
Mvh
David & Nina /Ninasmat