Lakrits och chokladmousse med körsbärssirap

Gör den gärna dagen före och låt stå i kylen, då kommer alla smaker fram.

Ingredienser:

 

Gör så här:

  1. Äggen ska delas.
  2. Spara gulan i en liten skål ska blandas med chokladen, om en liten stund.
  3. Vitan ska vispas i en ren glasskål till hårt skum.
  4. Chokladen ska smältas, över ett vattenbad eller i mikron
  5. När chokladen är smält så ska äggulan och lakritssirapen tillsättas.
  6. Snabbt ska det gå så det inte stelnar för mycket.
  7. Sen ska chokladblandningen blandas försiktigt ner med äggvitan.
  8. Häll upp i fyra skålar/glas och låt stå i kylen 2 timmar eller mer.
  9. Precis innan servering, så ringlar du över lite körsbärssirap eller så serverar du sirapen vid sidan om, så att gästerna får ta själv.

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän