Gör den gärna dagen före och låt stå i kylen, då kommer alla smaker fram.
Ingredienser:
- 100 g 70% choklad
- 3 ägg
- 2-2 ½ msk sötlakrits sirap
- körsbärssirap
Gör så här:
- Äggen ska delas.
- Spara gulan i en liten skål ska blandas med chokladen, om en liten stund.
- Vitan ska vispas i en ren glasskål till hårt skum.
- Chokladen ska smältas, över ett vattenbad eller i mikron
- När chokladen är smält så ska äggulan och lakritssirapen tillsättas.
- Snabbt ska det gå så det inte stelnar för mycket.
- Sen ska chokladblandningen blandas försiktigt ner med äggvitan.
- Häll upp i fyra skålar/glas och låt stå i kylen 2 timmar eller mer.
- Precis innan servering, så ringlar du över lite körsbärssirap eller så serverar du sirapen vid sidan om, så att gästerna får ta själv.
Lämna ett svar