Lakrits- och hallonpannacotta

Hanna lagat en underbar god dessert där två favoriter möts.

Ingredienser:Lakrits- och hallonpannacotta

  • 4 dl grädde
  • 0,75 dl socker
  • 1 delad vaniljstång
  • 100g hallon
  • 2 msk syltsocker
  • 4 tst *rålakritspulver 

Gör så här:

  1. Koka upp i kastrull.
  2. Rör ut 1,5 tsk gelatinpulver i den uppkokade o något avsvalnade grädden.
  3. Dela upp den i två. En smaksätts med 100g hallon som kokas upp med 2 msk syltsocker och sedan silas genom finmaskig sil.
  4. Den andra halvan smaksätts med 4 tsk lakritspulver och lite havssalt.
  5. Bestäm vilken smak du vill ha underst och häll den i portionsformar, ställ in i kylen.
  6. Håll den andra smaken flytande genom att ha den kvar i kastrull o försiktigt värma lite på den ibland.. den får INTE bli mer ljummen!
  7. Då första lagret stelnat lite hälls nästa lager på och hela härligheten ställs i kylen igen!

 Tips:

  • Jag dekorerade med färska hallon, hallon/laktitskolor och lakritssirap och några flingor havssalt!
  • Gillar du de sega döskallarna med hallon/lakritssmak men hatar att de sitter fast i varenda tand?
  • Prova denna dessert o du är i himmelriket

* köpt i vår butik på Rålakritspulver Lakrids by Johan Bülow 

Gästbloggare:

Hanna på Matlagerskan, ni hittar henne på http://www.facebook.com/Matlagerskan



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän