Hanna lagat en underbar god dessert där två favoriter möts.
- 4 dl grädde
- 0,75 dl socker
- 1 delad vaniljstång
- 100g hallon
- 2 msk syltsocker
- 4 tst *rålakritspulver
Gör så här:
- Koka upp i kastrull.
- Rör ut 1,5 tsk gelatinpulver i den uppkokade o något avsvalnade grädden.
- Dela upp den i två. En smaksätts med 100g hallon som kokas upp med 2 msk syltsocker och sedan silas genom finmaskig sil.
- Den andra halvan smaksätts med 4 tsk lakritspulver och lite havssalt.
- Bestäm vilken smak du vill ha underst och häll den i portionsformar, ställ in i kylen.
- Håll den andra smaken flytande genom att ha den kvar i kastrull o försiktigt värma lite på den ibland.. den får INTE bli mer ljummen!
- Då första lagret stelnat lite hälls nästa lager på och hela härligheten ställs i kylen igen!
Tips:
- Jag dekorerade med färska hallon, hallon/laktitskolor och lakritssirap och några flingor havssalt!
- Gillar du de sega döskallarna med hallon/lakritssmak men hatar att de sitter fast i varenda tand?
- Prova denna dessert o du är i himmelriket
* köpt i vår butik på Rålakritspulver Lakrids by Johan Bülow
Gästbloggare:
Hanna på Matlagerskan, ni hittar henne på http://www.facebook.com/Matlagerskan
Lämna ett svar