Lakrits och körsbärsglass

Gräddglass med smak av lakrits och körsbär

Ingredienser:

 

Gör så här:

  1. Vispa grädden tillsätt äggen, vaniljpulver, florsockret, körsbärssirap och lakritsen ta först 1 tsk av pulvret och smaka av, tillsätt mer efter smak.

I glassmaskin

  1. Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 20 minuter.
  2.  Lägg upp glassen i en plastburk med lock och låt vila i frysen i ca 2 timmar.

Utan glassmaskin:

  1. Häll smeten i en form eller plastburk med lock.
  2. Ställ in i frysen.
  3. Rör om efter ca 2 timmar.
  4.  Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
  5. Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering.

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän