Gräddglass med smak av lakrits och körsbär
Ingredienser:
- 3 dl Grädde
- 3 ägg
- 0,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljpulver
- ca 1-1,5 tsk lakritspulver
- 0,5 dl körsbärssirap
Gör så här:
- Vispa grädden tillsätt äggen, vaniljpulver, florsockret, körsbärssirap och lakritsen ta först 1 tsk av pulvret och smaka av, tillsätt mer efter smak.
I glassmaskin
- Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 20 minuter.
- Lägg upp glassen i en plastburk med lock och låt vila i frysen i ca 2 timmar.
Utan glassmaskin:
- Häll smeten i en form eller plastburk med lock.
- Ställ in i frysen.
- Rör om efter ca 2 timmar.
- Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
- Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering.
Lämna ett svar