Lakritsbiscotti

Knapriga skorpor med smak av lakrits, passar perfekt till en kopp kaffe.

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och skålla mandlarna.
  2. Lägg dem sedan på en plåt och rosta den i ugnen 200 grader, i ca 8 minuter.
  3. Hacka dem sedan grovt.
  4. Blanda mjöl, socker, bakpulver, fröna från vaniljstången, citronskal och lakritspulvret.
  5. Blanda runt.
  6. Tillsätt den hackade mandeln och rör till sist i äggen.
  7. Knåda ihop till en deg, blir rätt kladdig.
  8. Dela upp i två rullar och grädda dem i mitten utav ugnen i ca 25 minuter.
  9. Ta ut dem och skär dem snett i centimetertjocka skivor.
  10. Sänk ugnen till 120 grader och torka skorporna i ca 35-45 minuter.

Receptbidrag & bild:



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän