Knapriga skorpor med smak av lakrits, passar perfekt till en kopp kaffe.
Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 0,25 tsk bakpulver
- 0,5 vaniljstång
- 2 ägg
- 2 Citroner (skalet)
- 4 tsk rålakritspulver (Johan Bülow)
- 150 gram sötmandel
Gör så här:
- Koka upp vatten och skålla mandlarna.
- Lägg dem sedan på en plåt och rosta den i ugnen 200 grader, i ca 8 minuter.
- Hacka dem sedan grovt.
- Blanda mjöl, socker, bakpulver, fröna från vaniljstången, citronskal och lakritspulvret.
- Blanda runt.
- Tillsätt den hackade mandeln och rör till sist i äggen.
- Knåda ihop till en deg, blir rätt kladdig.
- Dela upp i två rullar och grädda dem i mitten utav ugnen i ca 25 minuter.
- Ta ut dem och skär dem snett i centimetertjocka skivor.
- Sänk ugnen till 120 grader och torka skorporna i ca 35-45 minuter.
Receptbidrag & bild:
- Petter på pappakock. Petter bloggar på Pappakock och twitter Pappakock
Lämna ett svar