Ja man behöver inte säga mycket om denna, glass och lakrits= gott
Ingredienser:
- 4 dl Grädde
- 4 ägg
- 0,75 dl florsocker
- 1 tsk vaniljpulver
- Ca 1-1,5 tsk lakritspulver
- 2 msk lakritssirap, söt
Gör så här:
- Vispa grädden tillsätt äggen, vaniljpulver, florsockret och lakritsen ta först 1 tsk av pulvret och smaka av, tillsätt mer efter smak.
I glassmaskin:
- Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 20 minuter.
Utan glassmaskin:
- Häll smeten i en form eller plastburk med lock.
- Ställ in i frysen.
- Rör om efter ca 2 timmar.
- Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
Upptining:
- Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering.
Lämna ett svar