Lakritskola

lakritskolaDessa lakritskolor är helt fantastiskt goda. Perfekt julgodis eller till andra festliga tillfällen.

Tid: 1 ½-2 timmar
Svårighetsgrad: medel
Antal portioner: ca 50
Laktosfri: nej

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Använd en vid kastrull som rymmer minst 3 liter och har en tjock botten.
  2. Blanda alla ingredienser i kastrullen.
  3. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka ganska kraftigt utan lock och tills termometern visar 120 grader eller tills smeten klarar “kulprovet”.
  4. Det tar ca 15-20 minuter i en vid gryta.
  5. Rör om då och då, men inte för häftigt för då kan kolan sockra sig.
  6. Vi gjorde den i två olika sorter formar, en där det blev en fyrkantig silikonform och en som blir små halvklot rund silikonform.
  7. Har du inte silikonformar så kan du använda bakplåtspapper i en form.
  8. Ta en liten form, ca 16×20 cm och klä den med bakplåtspapper och smörj den med lite smör. Häll smeten på i den smorda formen och ställ kolan kallt att stelna, skär fyrkantiga bitar med en vass kniv.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän