Lakritspannacotta

Jag köpt en riktigt trevlig lakritssirap, så idag gjorde jag ett första försök med pannacottan. Det blev succé!
Alla gillade den, gammal som ung.

Ingredienser:

  • 5 dl grädde
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron (skalet)
  • 1 dl socker
  • 3 msk saltlakritssyrup
  • 4 gelantinblad

Gör så här:

  1. Lägg gelantinblad i blöt.
  2. Häll grädde, socker och fröna från en halv vaniljstång i en kastrull och låt koka upp.
  3. Dra kastrullen av värmen.
  4. Riv skalet av citronen och blanda i det i grädden.
  5. När grädden kallnat något kan man tillsätta gelantin, är det för varmt finns det risk för att det skär sig.
  6. Blanda i saltlakritssyrup
  7. Sen kan man blanda i gräddfilen.
  8. Häll upp i portionsformar eller glas.
  9. Täck formarna med plastfilm för att slippa hinnan som kan bli överst.
  10. Låt stå i kylen i minst 2 timmar.
  11. Går fint att göra dagen innan.

Det här receptet kan jag verkligen rekommendera!

Serveringstips:

  • Jag serverade min med hallonsås på.

Receptbidrag & bild:

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän