Jag köpt en riktigt trevlig lakritssirap, så idag gjorde jag ett första försök med pannacottan. Det blev succé!
Alla gillade den, gammal som ung.
Ingredienser:
- 5 dl grädde
- 2 dl gräddfil
- 0,5 vaniljstång
- 1 citron (skalet)
- 1 dl socker
- 3 msk saltlakritssyrup
- 4 gelantinblad
Gör så här:
- Lägg gelantinblad i blöt.
- Häll grädde, socker och fröna från en halv vaniljstång i en kastrull och låt koka upp.
- Dra kastrullen av värmen.
- Riv skalet av citronen och blanda i det i grädden.
- När grädden kallnat något kan man tillsätta gelantin, är det för varmt finns det risk för att det skär sig.
- Blanda i saltlakritssyrup
- Sen kan man blanda i gräddfilen.
- Häll upp i portionsformar eller glas.
- Täck formarna med plastfilm för att slippa hinnan som kan bli överst.
- Låt stå i kylen i minst 2 timmar.
- Går fint att göra dagen innan.
Det här receptet kan jag verkligen rekommendera!
Serveringstips:
- Jag serverade min med hallonsås på.
Receptbidrag & bild:
- Petter på pappakock. Petter bloggar på Pappakock och twitter Pappakock