En enkel men ack så god efterrätt.
Ingredienser:
- 3 äggulor
- 4 msk florsocker
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 tsk rålakritspulver
- 1 tsk salt lakritssyrup, för färgens skull.
Gör så här:
- Vispa äggulor och florsocker hårt.
- Vispa grädden lätt.
- Blanda i lakritsen i äggsmeten och vänd till sist ned grädden.
- Häll upp i portionsformar, ställ i frysen i ca 5 timmar.
- Låt den stå i rumstemperatur i 5-10 minuter innan servering.
Serveringstips:
- Till parfaiten gjorde jag en jordgubbssås med fläder.
- Bara att mixa färska jordgubbar med lite flädersaft.
- Har man inte fläder så kan man pressa i lite citron.
Tips & trix:
- Med en tesked rålakritspulver så blir smaken bra, men färgen blir lite grå.
- Så vill man kan man som sagt tillsätta 1 tsk salt lakritsyrup.
Receptbidrag & bild:
- Petter på pappakock. Petter bloggar på Pappakock och twitter Pappakock
Lämna ett svar