Lakritsparfait

En enkel men ack så god efterrätt.

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Vispa äggulor och florsocker hårt.
  2. Vispa grädden lätt.
  3. Blanda i lakritsen i äggsmeten och vänd till sist ned grädden.
  4. Häll upp i portionsformar, ställ i frysen i ca 5 timmar.
  5. Låt den stå i rumstemperatur i 5-10 minuter innan servering.

Serveringstips:

  1. Till parfaiten gjorde jag en jordgubbssås med fläder.
  2. Bara att mixa färska jordgubbar med lite flädersaft.
  3. Har man inte fläder så kan man pressa i lite citron.

Tips & trix:

  1. Med en tesked rålakritspulver så blir smaken bra, men färgen blir lite grå.
  2. Så vill man kan man som sagt tillsätta 1 tsk salt lakritsyrup.

Receptbidrag & bild:

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän