Laktosfri äkta gräddglass

Det låter nästan för bra för att vara sant men när anrika Åhus Glass återuppstår är det med en grädddglass som är 100 procent laktosfri.

Åhus Glass gör comeback med gräddglass som passar alla riktig utmanare Laktosfri gräddglass vanilj och kola chokladrippel, som riktigt god gräddglass ska smaka. Åhus Glass Laktosfri Gräddglass vanilj och kola chokladrippel kommer att finnas i samtliga dagligvaruhandelskedjor från vecka 9.

– Nu behöver ingen avstå från att bjuda på gräddglass av rädsla för att känsliga magar ska drabbas, säger Per-Erik Nilsson, VD på Ingman Glass AB som står bakom lanseringen.

Vi ser hur allt fler människor väljer laktosfria produkter, ökningen är speciellt stor bland de yngre konsumenterna. Och det beror inte bara på att andelen laktosintoleranta av befolkningen blivit större.

Trenden att välja laktosfritt har vuxit kraftigt på senare år av flera skäl.

De fyra dominanterna Ica, Coop, Axfood och Bergendahls har alla tagit emot den nya 100 procent laktosfria gräddglassen vanilj och kola chokladrippel med öppna armar. I mars ska Åhus Glass finnas i samtliga kedjors frysboxar.

– Vi har unika produkter med ett starkt varumärke, förklarar Per-Erik Nilsson, det positiva gensvaret på den nya glassen.

Åhus Glass står för god gräddglass av högsta kvalitet. Det är en 60-årig tradition som lever kvar trots att Åhus Glass inte funnits på marknaden sedan 2006. En nyligen genomförd marknadsundersökning placerar Åhus Glass som det femte mest kända glassvarumärket i Sverige.

De nya glassarna kommer att finnas i halvlitersförpackningar till en början men det finns redan planer på ytterligare nyheter såsom stycksaker och andra hushållsförpackningar redan senare i år.

Uppdatering 8/3-2010

Idag har vi testat glass från Åhus Glass, två halvlitersförpackningar, en klassisk vanilj och en kola-choklad, bägge 100 % laktosfria.

Vanilj gräddglass:

Mycket smak av vanilj. Väldigt god, en av dom bättre vaniljglassarna vi har smakat.

Var lite söt.

Betyg: 4/5

Kola- chokladrippel:

MUMS.

Lagom smak, riktigt god

Man vill ha mer

Betyg 5/5


Uppdaterat 9/3-2010 med innehållsföteckning

Vaniljgräddglass:
238 g / 500 ml

Beskrivning:
100% laktosfri Vaniljgräddglass.

Ingredienser:
Laktosfri skummjölk (skummjölk, laktasenzym), laktosfri grädde (grädde, laktasenzym), socker, glukossirap, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl, karragenan), arom (vanillin, vanilj).

Näringsinnehåll Per 100g Per portion
Energi 850  kJ 2023  kJ
  200  kcal 476  kcal
Protein 4,0  g 9.5  g
Kolhydrat 18  g 42.8  g
varav laktos 0  g 0  g
Fett 13  g 30.9  g

Kolagräddglass med Chokladrippel
255 g / 500 ml

Beskrivning:
100% laktosfri kolagräddglass med chokladrippel.

Ingredienser:
Laktosfri skummjölk (skummjölk, laktasenzym), laktosfri grädde (grädde, laktasenzym), socker, chokladrippel 11% [glukossirap, vatten, socker, fettreducerat kakaopulver, konserveringsmedel (sorbinsyra), stabiliseringsmedel (agar), salt, vanillinarom], glukossirap, emulgeringsmedel (mono-diglycerider av vegetabiliska fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl, karragenan), färg (sockerkulör, betakaroten), arom (kola).

Näringsinnehåll Per 100g Per portion
Energi 900  kJ 2295  kJ
  210  kcal 536  kcal
Protein 3,5  g 8.9  g
Kolhydrat 23  g 58.7  g
varav laktos 0  g 0  g
Fett 11  g 28.1  g


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän