Ingredienser:
- 10 plattor Barilla Lasagne
- 1,5 – 2 burkar Barilla Pesto alla Genovese
- 9 dl mjölk
- 50 g smör
- 50 g haricots verts
- 2,5 msk mjöl
- 2 normalstora potatisar
- 1 nypa muskotnöt
- 30 g parmesanost
- Salt
Gör så här:
- Börja med göra béchamelsås.
- Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl medan du vispar.
- Häll i varm mjölk, tillsätt en nypa salt och muskotnöt.
- Låt såsen koka upp och vispa så att det inte bildas klumpar.
- Tillsätt Pesto alla Genovese till béchamelsåsen och blanda ordentligt.
- Skölj och skala potatisen och bönorna och skär dem i bitar.
- Koka dem i saltat vatten, lägg i bönorna först och sedan potatisen efter 4 minuter.
- Smörj en ugnsform, bred ut ett tunt skikt béchamel- och pestosås i botten.
- Lägg sedan ut två lasagneplattor och täck över med béchamel- och pestosås, potatis och bönor.
- Strö över parmesanost.
- Varva fem skikt och sätt in formen i ugnen på 220°C i 20 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen och låt den stå till sig i 10 minuter före servering.
Recepbidrag och bild
- Barilla