Lax med chili och vitlöksmarinad

En snabb chili och vitlöksmarinad med råvaror från Sicilien, ned hetta.


Ingredienser:

  • Laxfilé ca 800 gram
  • ½ dl Don Ninos Olivolja *från Citronodlingen
  • 4 Vitlöksklyftor marinerade med chili *från Citronodlingen
  • 3 msk grovmalen chili *från Citronodlingen
  • 100 gram fetaost
  • Svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram t.e.x ett plastglas att blanda marinaden i.
  3. Hacka vitlöken.
  4. Blanda ner allt i plastglasen.
  5. Rör runt.
  6. Bred ut över laxen.
  7. Skär ner fetaosten i små tärningar fördela över laxen.
  8. I ugnen ca 30 min beroende tjocklek på laxen.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän