Laxpasta med wasabi


Ingredienser:

  • 250 g pasta, t ex snäckor
  • 250 g rökt lax
  • 1 gurka, ca 350 g
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad dill
  • ca 2 tsk wasabi eller 2 msk riven pepparrot
  • 150 g sallad, gärna olika sorter

Gör så här:

  1. Koka pastan.
  2. Skär laxen i strimlor och gurkan i tärningar.
  3. Blanda lätt crème fraiche, salt, peppar, vitlök, dill, wasabi eller pepparrot, lax och gurka.
  4. Spola pastan hastigt i kallt vatten och låt den rinna av.
  5. Rör ner såsen i den ännu ljumma pastan.
  6. Riv salladen i bitar och blanda ner den.
  7. Servera direkt.

Serveringstips:

  • Ett förslag är att servera lite riva/ skivade morötter till rätten.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän