- 250 g pasta, t ex snäckor
- 250 g rökt lax
- 1 gurka, ca 350 g
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1/2 dl hackad dill
- ca 2 tsk wasabi eller 2 msk riven pepparrot
- 150 g sallad, gärna olika sorter
Gör så här:
- Koka pastan.
- Skär laxen i strimlor och gurkan i tärningar.
- Blanda lätt crème fraiche, salt, peppar, vitlök, dill, wasabi eller pepparrot, lax och gurka.
- Spola pastan hastigt i kallt vatten och låt den rinna av.
- Rör ner såsen i den ännu ljumma pastan.
- Riv salladen i bitar och blanda ner den.
- Servera direkt.
Serveringstips:
- Ett förslag är att servera lite riva/ skivade morötter till rätten.
Lämna ett svar