Ingredienser:
- 300 g kavring
- 75 g smör
- 5 gelatinblad
- 200 g kallrökt lax
- 3/4 dl hackad gräslök
- 500 g Kesella
- 2 dl lätt crème fraiche smaksatt med vitlök
- ½ tsk nymalen svartpapper ¤ köp hos aromia.se
- 80 g löjrom
- 400-500 gr stora räkor
Gör så här:
- Mixa brödet i en matberedare.
- Smält smör och häll smöret på brödsmulorna och blanda ihop.
- Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Ställ i kylen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
- Finhacka laxen.
- Blanda Kesella och crème fraichen, lax och gräslök (spara lite till garnityr) i en skål.
- Krama ut allt vatten från gelatinet.
- Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme.
- Rör ner gelatinet i creme fraiche och kesella blandningen.
- Häll smeten i formen och låt stelna i kylen minst 4 tim (har ni tid gör den kvällen innan).
- Garnera med löjrommen, gräslök och räkor.
Tips:
- Om tid finnes låt stå över natten smakerna kommer fram mycket mer.
Nytt recept Laxtårta med räkor, Tårta i sommarens tecken. Lax i fyllningen, garnerat med räkor och löjrom #svpt
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter
Nytt recept Laxtårta med räkor, Tårta i sommarens tecken. Lax i fyllningen, garnerat med räkor och löjrom #svpt
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter
RE: @ninasmat Ja att låta tårtor få vila, goa till sig över natten, det är något det slarvas med ute i stugorna. Men t… http://disq.us/gs1c4
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter
RE: @ninasmat Ja att låta tårtor få vila, goa till sig över natten, det är något det slarvas med ute i stugorna. Men t… http://disq.us/gs1c4
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter
Ja att låta tårtor få vila, goa till sig över natten, det är något det slarvas med ute i stugorna. Men toppingen får gärna vara à la minute!
Himla läckert och massor gott – när bjuder ni på denna? När ska vi komma?
Ni är alltid välkommna. Du kan ju adressen 🙂 / David
Ja att låta tårtor få vila, goa till sig över natten, det är något det slarvas med ute i stugorna. Men toppingen får gärna vara à la minute!
Himla läckert och massor gott – när bjuder ni på denna? När ska vi komma?
Ni är alltid välkommna. Du kan ju adressen 🙂 / David