Marias frukostbullar

Ingredienser:

  • 50g Jäst
  • 1 liter vatten
  • 1 krm Salt
  • 2 dl havregryn
  • 1-1,5 l vetemjöl
  • 2 msk Brödkrydda*

Till garnering:

  • 1 ägg
  • Vallmofrön*

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader.
  3. Häll vattnet över jästen och rör tills jästen har löst upp sig.
  4. Häll i salt, brödkrydda och mjöl. Rör medan du häller i mjölet.
  5. Börja med hälften av mjölet och häll sedan i efter behov tills degen har blivit jämn och smidig.
  6. Låt jäsa 30min.
  7. Knåda degen på mjölat bakbord.
  8. Rulla till släta bullar.
  9. Låt jäsa ca. 20min.
  10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.
  11. Grädda ca 10min i 225 grader.
  12. Låt bullarna svalna under en handduk.

* Kryddan finns att köpa hos Aromia.se

Receptbidrag:
www.aromia.se

Etiketter:


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän