Ingredienser:
- 50g Jäst
- 1 liter vatten
- 1 krm Salt
- 2 dl havregryn
- 1-1,5 l vetemjöl
- 2 msk Brödkrydda*
Till garnering:
- 1 ägg
- Vallmofrön*
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke.
- Värm vattnet till 37 grader.
- Häll vattnet över jästen och rör tills jästen har löst upp sig.
- Häll i salt, brödkrydda och mjöl. Rör medan du häller i mjölet.
- Börja med hälften av mjölet och häll sedan i efter behov tills degen har blivit jämn och smidig.
- Låt jäsa 30min.
- Knåda degen på mjölat bakbord.
- Rulla till släta bullar.
- Låt jäsa ca. 20min.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.
- Grädda ca 10min i 225 grader.
- Låt bullarna svalna under en handduk.
* Kryddan finns att köpa hos Aromia.se
Receptbidrag:
www.aromia.se
Lämna ett svar