Matiga våfflor med riven morot och havregryn, passar bra med matigare tillbehör.
Tid: ungefär 30 minuter-1 timma
Svårighetsgrad: medel
Antal portioner: 8-10 laggar
Laktosfri: nej
Ingredienser:
- 3 st ägg
- 1 tsk salt
- 75 gr margarin
- 7 dl mjölk
- 1 stor morot
- 2 dl havregryn
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk kanel
Gör så här:
- Smält margarinet och låt det svalna.
- Häll salt, äggen, mjölken och det smälta margarinet i en bunke eller matberedare.
- Riv moroten och häl i bunken.
- Vispa ned de övriga ingredienserna med elvisp eller för hand.
- Blanda ordentligt.
- Smeten ska vara tjockflytande.
- Smeten kan förberedas (förvaras då i kylskåp) eller gräddas med detsamma.
Servering:
- Serveras med t.ex. hallonsylt eller rivna morötter på.
- Toppa med skivat äpple och vanilj glass och kanel på.
- En klick keso med kanel
Lämna ett svar