Ingredienser:
Botten:
- 75g Smör
- 300g Kavring
Garnering:
- Rädisor eller gurka
- Gräslök
- Röd lök
Fyllning:
- 4 gelatinblad
- 2 burkar á 200 g matjessill
- 1 röd lök
- 250 g kesella
- 3 dl gräddfil
Gör så här:
- Smält smöret.
- Riv kavringen eller finfördela den i en matberedare.
- Blanda brödsmulorna och fettet.
- Platta ut blandningen till en botten i en bakform med löstagbar kant (20-24 cm).
- Ställ formen i kylskåpet ca 15 min så att botten stelnar.
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
- Finhacka sill och lök.
- Blanda hacket med kesella och gräddfil.
- Smaka av med sillspad.
- Ta upp gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme i en kastrull.
- Låt svalna lite.
- Rör ner gelatinet i sillblandningen.
- Bred ut den på kavringsbotten.
- Ställ i kylen ca 3-4 timmar.
- Ta bort kanten på formen.
- Garnera med rädisor och eller gurka och gräslök och rödlök.
Läckert! Mer matjes till folket 😀
Lite gräslöksklipp på toppen och lyckan är total!
Läckert! Mer matjes till folket 😀
Lite gräslöksklipp på toppen och lyckan är total!