Matjessilltårta

Ingredienser:

Matjessilltårta

Matjessilltårta

Botten:

  • 75g Smör
  • 300g Kavring

Garnering:

  • Rädisor eller gurka
  • Gräslök
  • Röd lök

Fyllning:

  • 4 gelatinblad
  • 2 burkar á 200 g matjessill
  • 1 röd lök
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil

Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Riv kavringen eller finfördela den i en matberedare.
  3. Blanda brödsmulorna och fettet.
  4. Platta ut blandningen till en botten i en bakform med löstagbar kant (20-24 cm).
  5. Ställ formen i kylskåpet ca 15 min så att botten stelnar.
  6. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
  7. Finhacka sill och lök.
  8. Blanda hacket med kesella och gräddfil.
  9. Smaka av med sillspad.
  10. Ta upp gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme i en kastrull.
  11. Låt svalna lite.
  12. Rör ner gelatinet i sillblandningen.
  13. Bred ut den på kavringsbotten.
  14. Ställ i kylen ca 3-4 timmar.
  15. Ta bort kanten på formen.
  16. Garnera med rädisor och eller gurka och gräslök och rödlök.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän