McVitie’s första digestivet med solrosolja och smart förpackning

Nu bakas McVitie’s som första digestive med solrosolja vilket minskar mängden mättat fett, utan att det påverkar den goda smaken.

McVitie’s – det första digestivet med solrosol

I det nya receptet minskas också salthalten med 22 %, vilket är ytterligare ett steg för ett mer hälsosamt digestive.

I samband med det uppdaterade receptet får kexen en ny skyddande och återförslutningsbar kartongförpackning och till våren utökas sortimentet med McVitie’s Strawberry samt med McVitie’s Fullkorn, som nu innehåller mer fullkorn.

McVitie’s Digestive är bakat på originalrecept sedan 1892 då engelsmannen Alexander Grant utvecklade kexet som kommit att bli legendariskt.

Traditionellt sett säljs digestivekex i tunna cylinderformade folieförpackningar.

McVitie’s är först inom kategorin med att ta fram en snygg rektangulär förpackning i kartong som skyddar kexen mot yttre påfrestningar.

Förpackningen kan också återförslutas vilket gör att kexen bibehåller sin fräschör längre.

Den traditionella förpackningsdesignen för digestivekex medförde ibland att kexen tog skada. Nytillskott i familjen:

I McVitie’s sortiment finns fyra digestivevarianter; Original, Light (30 % mindre fett än Original) samt nyheterna Fullkorn och Strawberry.

McVitie’s Fullkorn är bakad med solrosolja och en betydande mängd fullkorn som inte kan mätas med konkurrenterna.

McVitie’s Strawberry är en nyhet helt utan motsvarighet på marknaden.

Kexet är ett vanligt digestive, men smaksatt med små bitar av fräscha solmogna jordgubbar.

McVitie’s distribueras av Bisca i Sverige.

McVitie’s första digestivet med solrosolja och smart förpackning

Cirkapris för McVitie’s Digestive; 16.50 kr.

Nyheterna lanseras i butik under våren 2009.



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän