Midsommarsmörgås Carlsberg Sort Guld

Carlsberg Sort Guld höjer smaken på midsommarmaten

Midsommarsmörgås Carlsberg Sort Guld

Paul Svenssons midsommarsmörgås

Ingredienser:

1 burk matjessill
1 dl gräddfil
½ knippe gräslök
1 st citron
½ st rödlök
2 st ägg
1 st purjolök
20 g smör
1 skiva kavring

Gör så här:

Lägg gräddfil i ett kaffefilter i cirka 2 timmar så att överflödsväskan rinner av.
Fintärna matjessill och blanda med gräddfil, citronskal och finskuren gräslök.
Skiva rödlök tunt och lägg i isvatten.
Skär purjolök i lika långa bitar son kavringen och koka i lättsaltat vatten tills de blir mjuka.
Kyl och återvärm i nybrynt smör.
Koka äggen i 9 ½ minuter i kokande vatten.
Skala och skiva.
Varva matjesillsröran, lökringar, skivat ägg och ljumna purjolökar.
Avsluta med gräslök och peppar.

Servera den på midsommarfesten tillsammans med en kall Carlsberg Sort Guld.

Stjärnkocken Paul Svensson har tagit fram en sillsmörgås som både är god och enkel att göra.

Det finns nästan inget som är mer svenskt än midsommar, och det är även en högtid som bjuder på god mat och god dryck.
Carlsberg Sort Guld är ett premiumöl med anor från 1883, bryggt speciellt för att drickas tillsammans med mat.
Det passar utmärkt dagen till ära då maten som serveras ofta är kraftig och smakrik.

Vårt intresse för att kombinera öl med mat ökar stadigt, detta gäller specifikt kring högtider. Till skillnad från Carlsberg Sort Guld är de flesta öl på marknaden inte framtagna för att konsumeras tillsammans med mat, utan är tänkta som sällskapsdryck. Med sin rika maltiga smak och medelstora beska harmoniserar Carlsberg Sort Guld perfekt med smakrika, traditionella svenska rätter.

Carlsberg Sort Guld har danskt påbrå, därav det danska namnet där sort står för Svart som i natten och Guld står för hög kvalitet.
Ölet har funnit på den svenska marknaden sedan 1991 och är en av de öl som säljer bäst kring de svenska högtiderna.



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän