Morotsbröd brytbröd

Morotsbröd brytbröd
Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 dl finriven morot
  • 250 g keso
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 4 dl grahams mjöl
  • cirka 15 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Om du vill ha brytbröd så gör du degen enligt ovan, fram till att man ska sätta på ugnen 225 C, sen fortsätter du med att.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
  3. Forma till en fyrkantig degplatta som läggs i en smord långpanna.
  4. Skåra degplattan i rutor.
  5. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  7. Låt svalna på galler.

Tips:
*För att få brödet laktosfritt byt ut keson mot samma mängd laktosfri cottage cheese.

Tips på annat recept:
Morotsbröd bullar

Morotsbröd brytbröd

Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän