Ingredienser:
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten
- 4 dl finriven morot
- 250 g keso
- 2 tsk salt
- 1 msk olja
- 4 dl grahams mjöl
- cirka 15 dl vetemjöl
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet.
- Tillsätt det övriga och till sist vetemjölet.
- Degen ska vara något kladdig så ta inte i för mycket mjöl!
- Jäs degen i bunken i cirka 30 min.
- Sätt ugnen på 225 C.
- Knåda degen och forma bullar.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs i cirka 20 minuter.
- Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
- Låt dem svalna på galler.
Tips:
*För att få brödet laktosfritt byt ut keson mot samma mängd laktosfri cottage cheese.
Tips på annat recept:
Morotsbröd brytbröd