Morotsbröd bullar

mMorotsbröd bullar
Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 dl finriven morot
  • 250 g keso
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 4 dl grahams mjöl
  • cirka 15 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet.
  2. Tillsätt det övriga och till sist vetemjölet.
  3. Degen ska vara något kladdig så ta inte i för mycket mjöl!
  4. Jäs degen i bunken i cirka 30 min.
  5. Sätt ugnen på 225 C.
  6. Knåda degen och forma bullar.
  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs i cirka 20 minuter.
  8. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  9. Låt dem svalna på galler.

Tips:
*För att få brödet laktosfritt byt ut keson mot samma mängd laktosfri cottage cheese.

Tips på annat recept:
Morotsbröd brytbröd

Morotsbröd bullar

Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän