Morotskaka med choklad

Morotskaka med choklad
Ingredienser:

  • 3 st (ca 250 g) morötter
  • 0,75 dl sötmandel
  • 50 g mörk choklad 90%
  • 2 st ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk muskot
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl rapsolja, kallpressad

Glasyr:

  • 100 g philadelphiaost naturell
  • 0.5 dl florsocker
  • 1/2 pressad citron
  • 50 g mörk choklad 90%

Gör så här:

  1. Skala morötterna, skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad.
  2. Häll i mandeln.
  3. Kör så att det blir finhackat.
  4. Tillsätt chokladen och kör en liten stund till.
  5. Tillsätt ägg och socker.
  6. Kör ca 1/2 – 1 minut med matberedaren.
  7. Häll ner oljan i smeten.
  8. Blanda kanel, muskot, vaniljpulver, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl i en skål.
  9. Häll ner i matberedaren.
  10. Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt.
  11. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter.
  12. Använder du en silikonform så behöver du inte smöra och bröa formen.
  13. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min.
  14. Låt vila i formen 5-10 minuter.
  15. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat.
  16. Lägg formen över och låt morotskakan bli kall.
  17. Gör glasyren.
  18. Smält chokladen.
  19. Blanda philadelphiaost, florsocker, citronsaften och rör i den smälta chokladen
  20. Bred glasyren över morotskakan med en slickepott eller smörkniv.

Serveringstips:
Bevara lämpligen morotskakan i kylskåpet.

Morotskaka med choklad

Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän