Ingredienser:
- 4 ¾ dl siktat dinkelmjöl
- 1 msk bakpulver
- ½ krm salt
- 1 ½ dl rårörsocker
- 200 gram Lindt Excellence – Intense Mint
- 2 ägg
- 2 1/2 dl mjölk
- 6 msk rapsolja
- 1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en muffinsform med 12 fördjupningar eller ställ upp 12 pappersformar på en plåt.
- Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke.
- Grovhacka chokladen.
- Tillsätt socker och chokladbitarna i mjölblandningen och rör om.
- Vispa äggen lätt i en skål och vispa sedan i mjölken, oljan och vaniljpulvret.
- Gör en hål i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen.
- Rör försiktigt tills allt är blandats men rör inte för länge.
- Fördela smeten i den smorda muffinspannan eller i formarna.
- Grädda muffinsen i ugnen i cirka 20 minuter tills de har rest sig, är gyllenbruna och känns fasta.
- Låt muffinsen vara kvar i pannan i 5-10 minuter, servera dem varma eller lägg dem på ett galler och låt kallna.
Lämna ett svar