Mumsig lax med nektarinsallad

Mumsig lax med nektarinsallad
Ingredienser:

  • 600 g laxfilé
  • 2 msk salt
  • 3 msk råsocker
  • peppar

Salladen:

  • 6 nektariner
  • 3 st salladslökar
  • 100 g fetaost
  • 3 msk mynta

Gör så här:

  1. Blanda salt och socker och strö och klappa in laxens köttsida med blandningen.
  2. Krydda med peppar och låt laxen vila i en platspåse i kylskåpet i en halvtimme (kan ligga längre).
  3. Sätt ugnen på 200 grader
  4. Gör under tiden iordning salladen.
  5. Skölj, kärna ut och tärna nektarinerna.
  6. Hacka löken.
  7. Smula osten.
  8. Grovhacka myntan.
  9. Blanda ihop försiktigt.
  10. Låt stå i rumstemperatur medan laxen steks i ugn.
  11. Ta fram laxen ur kylen och lägg den på en ugnsfast form.
  12. Ställ in laxen i ugnen och låt den steka cirka 15-18 min
Etiketter: , ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän