- 600 g laxfilé
- 2 msk salt
- 3 msk råsocker
- peppar
Salladen:
- 6 nektariner
- 3 st salladslökar
- 100 g fetaost
- 3 msk mynta
Gör så här:
- Blanda salt och socker och strö och klappa in laxens köttsida med blandningen.
- Krydda med peppar och låt laxen vila i en platspåse i kylskåpet i en halvtimme (kan ligga längre).
- Sätt ugnen på 200 grader
- Gör under tiden iordning salladen.
- Skölj, kärna ut och tärna nektarinerna.
- Hacka löken.
- Smula osten.
- Grovhacka myntan.
- Blanda ihop försiktigt.
- Låt stå i rumstemperatur medan laxen steks i ugn.
- Ta fram laxen ur kylen och lägg den på en ugnsfast form.
- Ställ in laxen i ugnen och låt den steka cirka 15-18 min
Lämna ett svar