Müsli

Hemma gjord müsli

Hemmagjord müsli

Visst tar det längre tid men man vet vad man får i sig och har inte en massa tillsatser i.

Ingredienser:

  • 16 dl havregryn
  • 2 dl havrekli
  • 2 dl solroskärnor
  • 3 dl kokos
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 dl farinsocker
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ dl rapsolja
  • ca 2 dl russin
  • ca 3 dl aprikos, hackade

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregryn, havrekli, solroskärnor, kokos, krossade linfrön och farinsocker i en skål.
  3. Blanda olja och vatten separat.
  4. Häll oljan o vattnet över ingredienser i skålen och blanda ordentligt.
  5. Strö blandningen i en långpanna med bakplåtspapper och rosta ca 30 minuter i ugnen.
  6. Vänd blandningen var tionde minut.
  7. Ta ut plåten och låt muslin svalna innan du blandar i russin och den torkade frukten.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän