Storhandlar en gång i månaden.
Funkar bra om man har en stor frys. Sedan bara köpa frukt/grönsaker och mjölk under resten av månaden.
Matlådor är jättebra, vi gör alltid så att det räcker till lunch nästa dag. Så behöver man inte köpa någon dyr mat utifrån.
Försök skippa halv och helfabrikaten, mycket billigare att göra från grunden själv
Lär dig följa säsongerna när det gäller grönsaker.
På våren kan man t ex köpa primörer som spenat och rabarber, på sommaren t ex färskpotatis, blomkål, sommarkål, sockerärter, morötter, knipplök, sallat, tomat, gurka, rädisor och bär, på hösten rotfrukter, potatis, svamp, äpplen, päron, plommon och bär, eller i andra hand importerade höstgrönsaker som paprika och aubergine, och på vintern i första hand rotfrukter, potatis, vitkål, rödkål och vinteräpplen, annars t ex citrusfrukter.
Tänk också på att våra hederliga gamla rotfrukter och kålsorter ofta är billigare än importerade grönsaker, särskilt om man också räknar på hur mycket vatten de innehåller.
Fryst, hel kyckling är bland det billigaste man kan köpa – men tidsbrist gör ofta att vi köper färsk filé till mångdubbelt pris.
Lämna ett svar