Nyttigare lussekatter saffransbullar lussebullar

Mycket goda och nyttigare Saffransbullar, lussebullar eller lussekatter finns många nNyttigare lussekatter saffransbullar lussebullaramn.

Innehåller dinkelmjöl, psylliumfrö och kesella som gör dom fylliga och nyttigare

Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 100 g kesella gourmet, 10%
  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 g saffran
  • 1 tsk salt
  • 1 msk psylliumfrö
  • 10-12 dl dinkelmjöl
  • russin
  • Ägg till pensling

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken i en kastrull på låg värme till cirka 37 grader, fingervarmt.
  3. Blanda den ljumma mjölken med kesella.
  4. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig.
  5. Tillsätt honung, sirap, saffran och salt och rör om.
  6. Häll i psylliumfrön och mjölet, lite i taget.
  7. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
  8. Jäs degen under bakduk cirka 30 minuter.
  9. Dela degen i 20 bitar som du rullar och formar till lussekatter.
  10. Låt jäsa under bakduk ytterliggare 30 minuter.
  11. Värm ugnen till 225-250 grader.
  12. Tryck därefter ned russinen och pensla med väl uppvispat ägg.
  13. Grädda dem mitt i ugnen tills de har fått fin färg, ca 5-10 minuter.
  14. Låt lussekatterna svalna på galler under bakduk.

Nyttigare lussekatter saffransbullar lussebullar



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän