Ingredienser:
- 4 1/2 dl dinkelmjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 3 dl rågsikt
- 1 1/2 dl havregryn
- 1/2 msk salt
- 4 msk hela linfrön
- ½ dl solrosfrön
- 1 1/2 msk bakpulver
- 1 1/2 msk bikarbonat
- 6 dl lätt filmjölk
- 4 dl rivna morötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 170 grader
- Röra ihop alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, linfrön, bakpulver och bikarbonat i en skål.
- Blanda sedan i rivna morötter och filmjölk.
- Blanda väl och häll smeten i 2 st avlånga, rak bakformar i silikon.
- Grädda i 50 minuter.
- Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem.
- Låt svalna inlindad i bakduk.
Tillbehör:
Denna är bakad med vår Rak bakform i silikon Lékué