Nyttigt morotsbröd med linfrön

 

Ingredienser:

  • 4 1/2 dl dinkelmjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 msk salt
  • 4 msk hela linfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 1/2 msk bikarbonat
  • 6 dl lätt filmjölk
  • 4 dl rivna morötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 170 grader
  2. Röra ihop alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, linfrön, bakpulver och bikarbonat i en skål.
  3. Blanda sedan i rivna morötter och filmjölk.
  4. Blanda väl och häll smeten i 2 st avlånga, rak bakformar i silikon.
  5. Grädda i 50 minuter.
  6. Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem.
  7. Låt svalna inlindad i bakduk.

Tillbehör:
Denna är bakad med vår Rak bakform i silikon Lékué



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän