Ingredienser:
- 50 g färsk jäst
- 5 dl ljummet vatten
- 2 msk olja
- 2 – 3 tsk salt
- 250 g keso
- 5 dl grahamsmjöl
- 11 – 12 dl bakvetemjöl
- 100 g svarta oliver
Gör så här:
- Så här gör du:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smula jästen i en degbunke.
- Rör ut den med vattnet och tillsätt övriga ingredienser.
- Ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda.
- Arbeta degen kraftigt 5 min och jäs den i bunken i ca 30 min.
- Hacka oliverna grovt och låt dem rinna av.
- Knåda degen kraftigt på lätt mjölat underlag.
- Dela den och kavla ut en halva i taget till en avlång platta.
- Fördela hälften av oliverna över och rulla ihop degen löst från båda långsidorna.
- Tryck ihop lätt på mitten.
- Pudra lite mjöl över och skåra ev. ett rutmönster med vass kniv.
- Lägg bröden på bakplåtspapper på en plåt.
- Jäs i ca 20 min på plåten.
- Grädda strax under mitten i ugnen i 30 – 35 min eller tills bröden känns klara.
- Låt dem svalna på galler
Lämna ett svar