Ostbaguette

Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung eller sirap
  • 250 g Kesella lätt
  • 14-15 dl vetemjöl
  • 125 g riven ost, Arla Greve

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.
  2. Rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt smör, salt, honung, Kesella och det mesta av vetemjölet.
  4. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
  5. Jäs under bakduk 30-45 min.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord.
  8. Dela degen i 4 bitar.
  9. Rulla dem till långa baguetter.
  10. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  11. Klipp djupa jack i baguetterna och lägg varannan flik åt vänster och varannan åt höger.
  12. Låt jäsa ca 20 min.
  13. Strö över osten.
  14. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  15. Ta ut brödet och lägg det på galler.
  16. Låt var och en bryta isär bitarna.
Etiketter:


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän