Ingredienser:
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten, 37 grader
- 25 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 tsk salt
- 2 msk honung eller sirap
- 250 g Kesella lätt
- 14-15 dl vetemjöl
- 125 g riven ost, Arla Greve
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.
- Rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt smör, salt, honung, Kesella och det mesta av vetemjölet.
- Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
- Jäs under bakduk 30-45 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Arbeta degen smidig på mjölat bakbord.
- Dela degen i 4 bitar.
- Rulla dem till långa baguetter.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Klipp djupa jack i baguetterna och lägg varannan flik åt vänster och varannan åt höger.
- Låt jäsa ca 20 min.
- Strö över osten.
- Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
- Ta ut brödet och lägg det på galler.
- Låt var och en bryta isär bitarna.
Lämna ett svar