Pannacotta med kryddäpplen

Pannacotta med kryddäpplen
Perfekt dessert att förbereda dagen innan!

Ingredienser:

  • 1,5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 dl Arla vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 3 dl Arla gräddfil

Kryddkokta äpplen:

  • 2 äpplen
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 0,5 tsk stött kardemumma
  • 1 dl mandelspån, rostade

Gör så här:

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  3. Koka upp grädde, socker och vaniljfrön.
  4. Ta kastrullen från värmen.
  5. Rör ner gelatinet i grädden så att det smälter.
  6. Blanda ner gräddfilen.
  7. Häll upp i glas och låt stå i kyl minst 4 timmar.
  8. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
  9. Smält sockret i en kastrull.
  10. Tillsätt vatten och kryddor.
  11. Låt koka några minuter.
  12. Lägg i äppelklyftorna och koka på svag värme 5–10 minuter.
  13. Låt det svalna.
  14. Lägg äppelklyftorna på pannacottan och strö över rostade mandelspån vid servering.

Receptbidrag:
Arla, kokboken Fira! midsommar, jul & påsk



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän