
Perfekt dessert att förbereda dagen innan!
Ingredienser:
- 1,5 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 1,5 dl Arla vispgrädde
- 0,75 dl strösocker
- 3 dl Arla gräddfil
Kryddkokta äpplen:
- 2 äpplen
- 0,5 dl socker
- 0,5 dl vatten
- 1 stjärnanis
- 1 kanelstång
- 0,5 tsk stött kardemumma
- 1 dl mandelspån, rostade
Gör så här:
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Koka upp grädde, socker och vaniljfrön.
- Ta kastrullen från värmen.
- Rör ner gelatinet i grädden så att det smälter.
- Blanda ner gräddfilen.
- Häll upp i glas och låt stå i kyl minst 4 timmar.
- Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
- Smält sockret i en kastrull.
- Tillsätt vatten och kryddor.
- Låt koka några minuter.
- Lägg i äppelklyftorna och koka på svag värme 5–10 minuter.
- Låt det svalna.
- Lägg äppelklyftorna på pannacottan och strö över rostade mandelspån vid servering.
Receptbidrag:
Arla, kokboken Fira! midsommar, jul & påsk