Pasta Gnocchi al Granchio
Ingredienser:
- 400 g Barilla Gnocchi
- 340 g salladskrabba i burk
- 3 dl Barilla tomatsås all’Arrabbiata
- 75 g gul lök, hackad
- 1 msk bladpersilja, hackad
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk fiskfond
- 2 dl vitt vin, torrt, alt. vitt matlagningsvin
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk smör
Gör så här:
- Smält smöret i en stekpanna.
- Stek löken tills den är mjuk och genomskinlig.
- Lägg i tomatpuré, rör ihop.
- Häll på tomatsås, torrt vitt vin (alt matlagningsvin).
- Häll på grädde, salladskrabba och fiskfond.
- Koka upp på medelvärme, låt puttra tills såsen blivit krämig, 7 minuter.
- Rör så att inte krabban fastnar i botten.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet, vänd ner gnocchin i såsen och garnera med hackad bladpersilja.
Receptbidrag:
- Barilla
Lämna ett svar