Ingredienser:
- 1 pkt Kräftor
- 10 st Potatis
- 2 st Morot
- 2 st Schalottenlök
- ½ knippe Rädisor
- 1 msk Dillfrö
- ½ flaska Carlsberg Sort guld
- 4 dl Vatten
- 1 msk Socker
- 1 knippe Dillstjälkar
- 40 g Smör
- 2 msk Rapsolja
- Salt och vitpeppar
Gör så här:
- Koka upp en lag på vatten, öl, dillfrö, dillstjälkar, salt och vitpeppar.
- Skala och skiva morötter,tärna potatis och lök.
- Koka dem mjuka i öllagen.
- Putsa rädisor och dela dem på fyra.
- Koka hastigt rädisorna i saltat vatten.
- Skala därefter kräftorna och lägg deras huvuden i potatislagen.
- Låt dra tills dess att det svalnat för att ge smak.
- Sila potatisröran och spara lagen (ta bort dillstjälkar och kräfthuvuden).
- Blanda potatisröran med kräftor, blanda därefter kyld lag med lite rapsolja, häll sedan lagen över kräft- och potatissalladen, toppa med dill.
Receptbidrag: Carlsberg Sort Guld