Paul Svenssons kräft och potatissallad

Paul Svenssons kräft och potatissallad

Ingredienser:

  • 1 pkt Kräftor
  • 10 st Potatis
  • 2 st Morot
  • 2 st Schalottenlök
  • ½ knippe Rädisor
  • 1 msk Dillfrö
  • ½ flaska Carlsberg Sort guld
  • 4 dl Vatten
  • 1 msk Socker
  • 1 knippe Dillstjälkar
  • 40 g Smör
  • 2 msk Rapsolja
  • Salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Koka upp en lag på vatten, öl, dillfrö, dillstjälkar, salt och vitpeppar.
  2. Skala och skiva morötter,tärna potatis och lök.
  3. Koka dem mjuka i öllagen.
  4. Putsa rädisor och dela dem på fyra.
  5. Koka hastigt rädisorna i saltat vatten.
  6. Skala därefter kräftorna och lägg deras huvuden i potatislagen.
  7. Låt dra tills dess att det svalnat för att ge smak.
  8. Sila potatisröran och spara lagen (ta bort dillstjälkar och kräfthuvuden).
  9. Blanda potatisröran med kräftor, blanda därefter kyld lag med lite rapsolja, häll sedan lagen över kräft- och potatissalladen, toppa med dill.

Receptbidrag: Carlsberg Sort Guld

Etiketter: , ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän