En pastarätt från norra Italien, från staden Bolzano på gränsen till Österrike.
I de norra delarna av Italien använder man mycket späck och fläsk, i recept används varmrökt sidfläsk i såsen, vilket även är en del av namnet som betyder rökt pasta.
Ingredienser:
- 400 g Barilla Penne Rigate
- 500 g rökt sidfläsk
- 75 g gul lök, hackad
- 75 g parmesan, riven
- 1,5 dl grädde
- 2 msk tomatpuré
- 200 g körsbärstomater, halverade
- 2 msk olivolja
- 400 g Barilla tomatsås all’Arrabbiata
- 0,5 dl vatten (eventuellt)
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Värm en stekpanna till medeltemperatur.
- Tillsätt eventuellt en msk olivolja (kan uteslutas om man använder teflonpanna).
- Tärna det rökta fläsket i 1×3 cm stora bitar.
- Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, cirka 3-4 minuter.
- Ta åt sidan en fjärdedel av det brynta sidfläsket till garnityr innan du fortsätter med såsen.
- Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna, samt tomatpuré.
- Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt eventuellt lite vatten för att späda såsen.
- Låt koka 3 minuter. Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan.
- Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan och brynta sidfläsktärningar.
- Servera!
Receptbidrag:
Barilla, som sänds i TV4´s förkväll tisdag 8/12
Lämna ett svar