Ingredienser:
- 100 gram rumsvarmt smör
- 1 dl mörkt muscovadosocker
- 1 msk ljus sirap
- 1 äggula
- 3-3 ½ dl dinkelmjöl
- 1 tsk mald kardemumma
- 1 tsk mald kanel
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk bikarbonat
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C
- Rör ihop smör, socker och sirap i en skål, tillsätt äggulan under omrörning.
- Blanda mjölet (börja med 3 dl) med kryddor och bikarbonat i e separat skål.
- Rör ner mjölblandningen i smöret, blanda till en smidig deg (kan behöva tillsättas mer mjöl).
- Knåda degen på mjölat bakbord.
- Gör en stor rulle av degen o dela i 30 små bitar, rulla till bollar.
- Lägg dem på plåt en bakplåtsklädd plåt.
- Sätt in i ugnen i 18-20 minuter, dom ska ha fått fin färg o vara torra.
- Låt svalna på plåten.
Lämna ett svar